miercuri, 26 iunie 2013

Calul

      Anatomia cailor le permite să se folosească de viteză pentru a scăpa de prădători și au un bine dezvoltat simț al echilibrului și instinctul de a lupta sau a fugi. Legat de această necesitate de a scăpa de prădători în sălbăticie este o trasatură neobișnuită: caii sunt capabili de a dormi, atât în ​​picioare și culcat. Cai de sex feminin, numite iepe, transporta puii lor timp de aproximativ 11 luni, și un cal tanăr, numit mânz poate sta și a alerga la scurt timp după naștere. Cei mai mulți cai domestici încep pregătirea cu șa sau ham la vârste cuprinse între doi și patru ani. Ei devin adulți la vârsta de cinci ani, si au o durata de viata medie între 25 și 30 de ani.Calul domestic este un mamifer ce face parte din ordinul Perissodactylia, Familia Ecvideelor. Corpul este zvelt, iar gâtul este puternic și poartă o coamă. Trunchiul, cu piept lat, se sprijină pe patru membre lungi, musculoase, puternice, terminate cu câte un deget învelit în copită. Incisivii sunt îndreptați oblic înainte. Deoarece se tocesc, pe suprafața incisivilor apar ornamentații, după care se apreciază vârsta animalului. Caninii sunt mici. Între canini și premolari se afla bara cornoasă. Măselele sunt late, cu creste de smalț. Este folosit pentrucălărie, dresaj (cai) și consum de carne. Conform ultimelor cercetări, se pare că domesticirea cailor s-a petrecut acum circa 6.000 ani, într-un vast perimetru care cuprinde astăzi stepele ierboase din Ucraina, sud-estul Rusiei și vestul Kazahstanului.Rasele de cai sunt împărțite în trei categorii în funcție de temperament: cai cu „sânge fierbinte” cu viteză și rezistență la oboseală; cu „sânge rece”, cai folosiți pentru munca grea și anevoioasă; și cu „sânge cald”, care au ieșit din încrucișări între cai cu sânge fierbinte și sânge rece, având ca scop creearea unor anumite rase pentru călărit, în special în Europa. În prezent, sunt mai mult de 300 de rase de cai în lume, utilizați pentru diferite activități.Cai și oamenii participă într-o mare varietate de competiții sportive și alte preocupări, precum și în domenii de muncă, cum ar fi poliția călare, agricultură, divertisment, și terapie. Caii au fost folosiți de-a lungul timpului în războaie, din care o mare varietate de tehnici de dresaj și călărit au fost dezvoltate, folosind mai multe feluri de echipamente și metode de control. Multe produse sunt derivate din cai, cum ar fi carnea, laptea, pieile, părul, oasele, și a produselor farmaceutice extrase din urina iepelor gestante. Oamenii oferi cailor domestici alimente, apă și adăpost, precum și atenție de la specialiști cum ar fi medici veterinari și potcovari.
     

joi, 20 iunie 2013

Liliacul(planta)

    Liliacul sau Syringa vulgaris face parte din familia oleaceelor și este o specie din genul Syringa care înflorește primăvara. Este un arbust a cărui înălțime poate ajunge până la șapte metri, cu ramuri drepte și lujeri puțin muchiați.
     
  • Frunzele sunt ovate sau lat-ovate, la bază cordate, până la 12 centimetri lungime, acuminate, pețiol circa 2,5 cm lungime, glabre, verzi-întunecat.
  • Florile sunt simple sau duble, plăcut mirositoare, grupate în penicule de până la 20 cm lungime, multiflorale, în culori diferite, de la liliachiu la alb. Floarea are caliciul mic, campanulat, cu patru dinți, corolă cu tub de un centimetru lungime, cu patru lobi patenți și două stamine.
    Se înmulțește prin semințe, lăstari sau drajoni.
   Crește în tufișuri, în sălbăticie, dar este mai ales cultivat ca arbust ornamental.Liliacul are și proprietăți medicinale. În acest scop se recoltează frunzele, din care se prepară infuzie sau comprese
    

Liliacul(animal)

    Un liliac este un mamifer din ordinul Chiroptera.Liliacul este singurul mamifer zburător. El comunică prin sunete ascuțite numite ultrasunete, sunete care nu se pot auzi de către om. Aripile liliacului sunt de fapt „mâini”. Aripile sunt formate prin unirea degetelor cu o membrană. Liliacul are un zbor iute și în zigzag. Este un animal nocturn care trăiește în peșteri și poduri (de preferabil întunecoase). Noaptea este foarte activ iar ziua doarme atârnat cu capul în jos. Membrele anterioare sunt aripi. Dinții sunt ca la cârtiță. Femela naște un pui care are ochii închiși și nu are păr. El este hrănit cu lapte iar iarna hibernează (de exemplu în poduri sau peșteri). Prin sensibilitatea la poluare și prin nutriția diversificată, liliecii sunt considerați indicatori ecologici.

miercuri, 19 iunie 2013

Laleaua

      Laleaua (Tulipa) este un gen care cuprinde aproximativ 100 de specii de plante cu flori din familia Liliaceae. Sunt originare din sudulEuropei, nordul Africii și Asia, din Anatolia și Iran (unde floarea este reprezentată pe drapelul național) până în China și Japonia. Zonele cele mai diversificate în ceea ce privește speciile de lalele sunt Munții Pamir, Munții Hindu Kush și stepele din Kazakhstan.
    

Delfinul

     Delfinii sunt mamifere marine înrudite cu balenele și marsuinii (Phocoena phocoena). Există în jur de 40 de specii de delfini în 17 genuri diferite. Delfinii variază ca dimensiune de la 1,2 m și 40 kg (delfinii Maui), ajungând până la 9,5 m și 10 tone (orca sau balena ucigașă).Delfinii sunt răspândiți în întreaga lume, în special în apele puțin adânci din zonele de coastă. Sunt animale carnivore, hrănindu-se cu pește și calamari. Familia Delphinidae este cea mai mare din ordinul Cetacea, fiind și relativ recentă .
     Denumirea provine din greaca veche δελφίς (delphís - delfin), cuvânt înrudit cu δελφύς - delphys (buric). Prin urmare, numele acestui animal poate fi interpretat ca „pește cu buric”.
     Șase specii din familia Delphinidae sunt numite „balene”, deși, strict vorbind, sunt delfini.
     Delfinii, împreună cu balenele și marsuinii, sunt descendenții unor mamifere terestre, cel mai probabil din Ordinul Artiodactyl. Strămoșii delfinilor moderni s-au adăptat la viață acvatică, cu aproximație, acum 50 de milioane de ani, în Eocen.Scheletele delfinilor actuali prezintă în zona pelviană oase de dimesiuni mici, despre care se crede că sunt vestigii ale membrelor inferioare. În octombrie 2006 a fost capturat în apele Japoniei un delfin neobișnuit - acesta prezenta mici aripioare de o parte și de cealaltă a zonei genitale, ceea ce i-a determinat pe cercetători să considere că acestea reprezintă o dezvoltare mai proeminentă a oaselor vestigiale ale membrelor inferioare.
    Delfinii au corpul fusiform, hidrodinamic, adaptat înotului rapid. Înnotătoarea puternică îi ajută la propulsie în timp ce aripioarele pectorale și sistemul muscular al cozii asigură controlul direcției. Aripioara dorsală, în cazul speciilor care au o asemenea aripioară, contribuie la menținerea stabilității în timpul înotului.Deși variază în funcție de specie, culorile delfinilor se încadrează într-un tipar de bază compus din tonuri de gri, de obicei cu partea dorsala de culoare mai închisă.
    Singurele trei specii de delfin care pătrund în Marea Neagră sunt Phocoena phocoena (marsuinul, focena sau porcul de mare), Tursiops truncatus (afalinul sau delfinul mare sau delfinul cu bot gros) și Delphinus delphis (delfinul comun).Până la ora actuală, au fost monitorizate în apele românești aproximativ 2300 de exemplare de delfini din toate cele trei specii existente în Marea Neagră. Astfel, au fost observate în decursul expedițiilor știintifice 500-700 exemplare de afalin (Turpsiops truncatus ponticus), 700-1000 exemplare de marsuin (Phocoena phocoena relicta) și 400-600 exemplare delfin comun (Delphinus delphis ponticus)

marți, 18 iunie 2013

Trandafirul

       Rosa L. (Trandafir) este un gen de plante perene ornamentale din Familia Rosaceae ,original din regiunile continentale si subtropicale ale emisferei nordice , cuprinzand peste 200 de specii de arbusti esecti, deseori spinosi.Planta tipica are tulpina spinoasa si fructul ca macesele trandafirul salbatic, "Rosa canina" care creste sub forma de tufis in regiunile aride, cu soluri calcaroase.

  •  Tulpina poate fi cataratoare sau taratoare, de inaltime variabila in functie de soi (0,5-4 m)
  •   Frunzele alterne, imparipenat-compuse, (cu peste 11 foliole rar simple) insotite de stipele, pot si caduce sau persistente
  •   Florile cu 5 petale, 5 sepale si un numar mare de stamine si pistile pot si solitare, pauciforme, umbeliforme sau dispuse in receme umbeliforme, de diverse culori (alb,galben, roz, rosi etc.)
  •   Fructul este carnos, iar receptaculul, sferic sau ueceolat, cu numeroase ovare, stilul su stigmatul capitat.
       Se inmulteste atat prin cale sexuata(prin seminte) cat si prin cale asexuata (drajoni,butasi,marcotaj,altoire etc.), in locuri insorite. Prefera soluri cu textura lutoasa, permeabila, bine drenate, adanc lucrate si bogate in substraturi nutritive. Nu sunt favorabile solurile cu reactie acida si nici cele cu tendinta accentuata spre reactie alcalica.
       Ca plante ornamentale se folesesc in parcuri si gradini(ca exemplare izolate si grupate), avand o deosebita valoare decorativa. Ca flori taiate se pot folosi in aranjamente florare si in arta buchietiera. Se intrebuinteaza si pentru extragerea uleiurilor eterice din petale.


Rechinul

        Rechinii, din franceză requinsunt pești cu schelet cartilaginos și cu un corp hidrodinamic.Rechinii posedă între cinci și șapte branhii pe fiecare latură a corpului prin care se efectuează respirația. Pielea lor este acoperită de denticuli dermali care îi protejează de leziuni sau paraziți și le asigură o mai bună dinamică în mediul acvatic. O altă caracteristică a rechinilor este că dinții lor sunt substituibili.Din punct de vedere al dimensiunii lor, rechinii prezintă o mare varietate de la rechinul pigmeu sau Euprotomicrus bispinatus o specie care trăiește în zonele profunde ale mărilor și care măsoară aproximativ 22 de centimetri în lungime până la rechinul-balenă sau Rhincodon typus, cel mai mare pește cunoscut, care poate să atingă o lungime de până la 12 metri și care, precum balenele, se alimentează numai cu plancton. Rechinul-taur, Carcharhinus leucas, este cunoscut pentru capacitatea sa de a înota atât în apă sărată cât și în apele dulce din zonele de deltă .In anul 2010, 6 persoane au fost omorâte de rechini în întreaga lume. În schimb, oamenii ucid anual aproximativ 73 de milioane de rechini.
        Primii rechini au apărut în oceanul planetar acum circa 400 de milioane de ani, in Devonian. Rechinii fac parte din clasa Chondrichthyes, din care fac parte și pisicile-de-mare. În lume există 368 de specii de rechini, împărțite în opt ordine:
  • Hexanchiformes: care cuprind două familia și cinci specii. Exemple din acest ordin sunt rechinul-vacă (Notorynchus cepedianus) și rechinul-pescar (Hexanchus griseus).
  • Escualiformes: compus din trei familii si 82 de specii. Din acest ordin face parte rechinul pigmeu (Europtomicrus bispinatus), porcul-de-mare (Oxynotus centrina) și rechinul boreal (Somniosus microcephalus).
  • Pristoforiformes: sunt rechinii-ferăstrău care au un bot alungit ca o trompă prevăzută cu dinți și pe care o utilizează pentru a tăia prada înainte de a o înghiți.
  • Squatiniformes: din acest ordin fac parte rechinii-înger.
  • Heterodontiformes: rechinul-cu-corn (Heterodontus francisci) este un reprezentant al acestui ordin.
  • Orectolobiformes: din care fac parte rechinul-covor, rechinul-dădacă (Ginglymostoma cirratum) și cel mai mare pește, rechinul-balenă.
  • Carchariniformes: care cuprinde 197 de specii cunoscute. În acest ordin se includ rechinul-ciocan (Sphyrna zygaena), rechinul-tigru (Galeocerdo cuvier), și rechinul-cenușiu(Carcharhinus amblyrhynchos).
  • Lamniformes: cuprinde șapte familii și 16 specii cunoscute din care fac parte rechinul mako (Isurus oxyrinchus), rechinul-cu-bici (Alopias Vulpinus), rechinul-peregrin (Cetorhinus maximus) și marele rechin alb (Carcharodon carcharias).
Din acest ultim ordin făcea parte și megalodontul Carcharodon megalodon), specie dispărută, dar care este cunoscută datorită conservării dinților săi (singurele oase propriu-zise ale acestui pește care are un schelet cartilaginos). O reproducere a mandibulei sale a avut ca punct de plecare dimensiunea dinților iar aceasta a sugerat ideea că peștele putea atinge 36 de metri în lungime. Calculele s-au revăzut anterior și s-a ajuns la concluzia ca această specie putea atinge in jur de 15 metri.
         

Okapi

         Okapi este un mamifer rumegător paricopitat care trăiește în padurile ecuatoriale din Africa, în special în pădurea Ituri, situată în nord-estul Republicii Democratice Cango. Datorită membrelor sale vărgate, s-a crezut că okapi sunt înrudite cu zebrele. În realitate, aceste animale se înrudesc cu girafele. Are o înălțime de 3 ori mai mică decât girafa. Astăzi, aproximativ 10,000-35,000 de exemplare trăiesc în sălbăticie.
        Numele generic Okapia provine din limba Lese, iar numele specific (johnstoni) este o recunoaștere a exploratorului Harry Johnston, care a organizat expediția care a procurat pentru prima dată un specimen Okapi din pădurea Ituri din Republicii Democratice Cango .Numele de "okapi" este un compus din două cuvinte Lese, Oka, un verb ce înseamnă a tăia, și kpi, un substantiv ce se referă la desenul făcut pe săgețile Efe. Dungile pe picioarele acestor animale seamănă cu dungile de pe săgeți.
       Okapi preferă altitudini de 500 până la 1.000 m, dar pot fi găsite și mai sus de 1000 m, în partea montană a pădurilor tropicale. Din cauza cantității considerabile de ploaie din aceste păduri, okapi au blana uleioasă, catifelată și impermeabilă.Raspândirea acestor mamifere este limitată de păduri montane la est, mlaștini la sud-est, păduri mlaștinoase spre vest, savanele din Sahel/Sudan la nord, și păduri întinse la sud. Ele sunt cel mai des întâlnite în zonele Wamba și Epulu din Africa Centrală.
       Okapi au spatele roșu-închis, cu dungi albe orizontale pe partea din față și din spate a picioarelor, fapt ce le aseamănă cu zebrele, de la distanță. Aceste marcaje ajută puii să-și urmeze mamele prin pădurea tropicală densă și pot servi, de asemenea, în calitate de camuflaj.Forma corpului este similară cu cea a girafei, însă okapi au gâturi mult mai scurte. Ca girafa, okapi are picioarele lungi și corpul robust. Ambele specii au limbi foarte lungi (aproximativ 35 cm), flexibile, pe care le folosesc pentru a culege frunze și muguri de copaci.Limba lor este, de asemenea, suficient de lungă pentru ca animalul să-și curețe pleoapele și urechile. Această limbă lipicioasă este ascuțită și de culoare albastru-gri ca cea a girafei. Okapi de sex masculin au niște coarne scurte, numite ossicones, acoperite cu piele. Urechile lor mari le ajută să-l detecteze pe prădătorul lor, leopardul.Okapi au 1.9 - 2.5 m în lungime (de la cap până la baza cozii) și 1,5-2,0 m în înălțime. Ele au cozi de 30-42 de cm lungime. Greutatea lor variază între 200-350 kg. Okapi sunt animale diurne, solitare (cu excepția mamelor cu pui), care se întâlnesc numai pentru reproducere.Okapi culeg hrana din copaci și arbuși aflați de-a lungul cărarilor bătătorite din pădure. Teritoriul lor are câțiva km2 și, de obicei, apar la densități de circa 0,6 indivizi pe km2 (circa 1,5 animale pe m2). Nu sunt animale sociale, și preferă să trăiască în zone mari, izolate. Acest lucru a dus la probleme cu populația de okapi din cauza scăderii dimensiunii habitatelor lor. Această lipsă de teritoriu este cauzată de întrebuințarea terenurilor în scopuri agricole.Okapi au mai multe metode de comunicare pe teritoriul lor, inclusiv glande la fiecare picior, care produc o substanța ca gudronul, precum și marcarea teritoriului prin urinare. Masculii sunt protectivi când vine vorba de teritoriul lor, dar permit femelelor să treacă prin teritoriul lor pentru a se hrăni.
        Okapi sunt animale ierbivore, hrănindu-se cu frunze și muguri de copaci, ierburi, ferigi, fructe și ciuperci. Multe dintre speciile de plante consumate de aceste mamifere sunt otrăvitoare pentru om. Okapi consumă cărbune din copaci arși de fulger. Observații de teren indică că cerințele nutriționale de minerale și de sare sunt completate prin consumarea unui tip de argilă sulfuroasă, de culoare roșie, ușor sărată, găsită lângă râuri și pâraie.
       Egiptenii antici știau de existența acestor animale, după cum sugerează o imagine sculptată descoperită în Egipt. Deși okapi a fost necunoscut Occidentului până în secolul XX, a fost înfățișat încă de la începutul secolului V î.Hr. pe fațada monumentului Apadana din Persepolis.De ani de zile, europenii din Africa auziseră de un animal pe care îl numeau ,,unicornul african". În jurnalul călătoriei sale în Congo, exploratorul Henry Marton Stanley a menționat un fel de măgar pe care nativii îl numeau atti. Oamenii de știință l-au identificat mai târziu ca fiind okapi.

luni, 17 iunie 2013

Elefantul

       Elefantul face parte din familia Proboscidea  (animale cu trompă). Fac parte din categoria celor mai mari animale patrupede terestre, care la naștere cântăresc 100 kg. Perioada de gestație durează 20 - 22 de luni.
       Cel mai în vârstă animal în captivitate a avut 86 de ani și a trăit în Taipei,Taiwan. Greutatea medie a unui elefant este de 2-5 tone, atingând o înălțime de 4 m. Recordul l-a atins un mascul din Damaraland,Namibia (1978) care a avut 4,21 m înălțime și o lungime de 10,39 m.
        Acest mamifer uriaș a fost și este vânat de către braconieri pentru coarnele lor de fildeș foarte valoroase. Toate speciile de elefanți sunt pe cale de dispariție.Elefantul este singurul mamifer care nu poate sări și este animalul cu cea mai groasă piele de pe Terra.
           Caracteristici generale
  • Prezența unei trompe mari și flexibile, ca extensie a nasului și a buzei superioare
  • Dimensiuni uriașe ( până la 4 m înălțime și masa de 5 t)
  • O piele dură, groasă, neacoperită cu păr, cu riduri
  • Ureche externă mare și subțire
  • Are 2 colți din fildeș 
             Stiati ca...?
  • Elefantul poate consuma chiar și 225 kg de iarbă într-o singură zi și poate bea până la 136 litri de apă la o singură adăpare.
  • Cel mai mare colț de fildeș despre care s-a relatat vreodată a avut 3,1 m lungime și 105 kg.
  • Puii de elefant cântăresc mai mult de 100 kg și, la naștere, nu au fildeși. Aceștia le apar pe la vârsta de doi ani și cresc toată viața, atât la masculi, cât și la femele.
                                      


Nume de pisici :D

               Daca aveti o pisica si nu stiti ce nume sa ii dati puteti sa alegeti unul de aici:
                                       
Nume de pisici cu litera A:

Adira, Ada, Aristonis, Aarony, Abot,  Abercrombie, Abner, Abraham, Aidam, Adams, Admiral, Adolph, Aesop, Aladdin, Alberto, Anil, Alexander, Alexis, Alfonso, Alfred, Alonso, Alpha, Alvin, Ambassador, Amie, Amigo, Amos, Andre, Andrew, Andy, Anthony, Anton, Apollo, Archer, Archibald, Aristocrat,Aristotle, Austin, Arlington, Armand, Armstrong, Arnold, Arthur, Aslian, Atlantis, Atlas, Augustus.

Nume de pisici cu litera B:

Buko, Bibi, Bunny, Baner, Barker, Baron, Bary, Bart, Bartholomew, Barton, Bashful, Basil, Baxter, Beachboy, Beacons, Beamer, Bennington, Beano, Bear, Beast, Barney, Beau, Beauregard, Becker, Beethoven, Beggar, Billy, Bellboy, Ben, Bengal, Benjamin, Benji, Bennet, Benny, Benson, Bentley, Berkeley, BertBertie, Bigfoot, Bilbo, Bing, Bingy, Bishop, Blackjack, Blair, Blake, Blaze, Blue, Bobby, Bobtails, Bogart, Bogie, Bojangles, Bondy

Nume de pisici cu litera C:

Cicero, Cairo, Calloway, Capone, Capricorn, Carlisle, Carlos, Carlton, Carmichael, Carnegie, Carter, Cartwright, Clinton, Casanova, Casey, Cash, Caspers, Caspian, Cassidy, Chunk, Cecil, Cedar, Champ, Chandler, Chaos,Calvin, Chaplin, Charles, Chef, Chester, Chestnut, Chebacca, Chief, Chip, Christian, Christoff, Christopher, Churchil, Clapton, Clarence, Claude, Clive, Clyde, Coal, Cody, Colies, Colin, Collins, Colonel, Colt, Columbo, Columbus, Comet, Conan, Connor, Conrad, Constable

Nume de pisici cu litera D:
 
Dora, Dino, Dinos, Davinci, Doly, Dale, Dali, Dander, Dandy, Daniel, Danny, Danny Boy, Dante, Dave, Davey, Dean, Deano, Denis, Deputy, Derby, Derek, Deuce, Devil, Dexter,  Diablo, Dicken, Dickens, Dickie, Digger,  Dingo,Dino, Doc, Dodger, Domino, Don, Donald, Donalson ,Donny, Doogie, Doolittle, Dory, Doyle, Dozer, Draco, Dragon, Droopy, Dude

Nume de pisici cu litera E:

Eliot, Enzo, Edgar, Edge, Edmundis, Edward, Ego, Einstein, Elf, Elia, Elias, Eliot, Elmer, Elmo, Elroy, Elvis, Emerson, Emperor, Enzo, Ernie, Eskimo, Everett, Elis

Nume de pisici cu litera  F:

Funny, Fiona, Fangy, Fatty, Fatso, Felix, Ferdinand, Fido, Figaro, Flyn, Fonz, Fonzie, Ford, Fordy, Forest, Franco, Frank, Franklin, Franky, Frazier,Fred, Freud, Friday, Fritz, Frog, Froggy

Nume de pisici cu litera G:

Gico, Garp, Gianny, Gaspar, Genie, Grace, Garfield, Gogu, Gupy, Gaffer, Galileo, Gambler, Garfunkel, Gator, Gatsby, Gavin, Gaylord, Gecko, Geezer, General, George,  Geronimo, GhostGideon, Gilligan, Gin, Gizmo, Gobble, Globlin, Goliath, Gyddy, Golum, Gomer, Goober, Gooch, Gofy, Google, Gopher, Gordo, Gordon, Gorilla, Gorky, Governor, Greystoke, Grits, Grizzle, Grizzly, Groom, Groucho, Grover, Grumpy, Guido, Gulliver, Gun, Guru,Gusy, Gussie, Gordo

Nume de pisici cu litera H:

Hapy, Hasser, Harpo, Hansome, Hansel, Hardy, Harold, Harpo, Harrison, Harry, Harvey, Hawk, Hawkeye, Heathcliff, Hedgehog, Hercules, Hipo, Herman, Hermes, Hermit, Hero, Hershey, Hickory, Hindu, Hoagie, Hobbit, Hobo, Hommer, Honky-tonk, Hooch, Hoodlum, Hook, Hooligan, Hoover, Horace, Horatio, HotDog, Houdini, Howard, Howie, Howler, Huck, Hudson, Hugo, Hulk, Humphrey, Hunky, Hunter, Hurricane.

Nume de pisici cu litera J:

Jade, Jely, Jean, Jack, Joy, Jade, Jacpot, Jackson, Jagger, Jupiter, Jaguar, Jake, James, Jamie, Jamieson, Jasper, Jed, Jedi, Jeeves, Jekyll, Jerky, Jerry, Jersey, Jesse, Jet, Jethro, Jim, Jimbo, Joe, John, John Boy, Joker, Jonathan, Josh, Joshua, Judd, Jude, Judge, Jughead, Julian, Jumbo, Junior, Jupiter, Justin, Jonis

Nume de pisici cu litera K:

Kidy, Kelly, Keno, Konto, Kenya, Kuky, Kiki, Keanu, Koda, Kennedy, Kentucky, Kool, Kermit, Kevin, KidKiller, Kilo, Kudo, King, Kipling

Nume de pisici cu litera L:

Loris, Laker, Levi, Lexis, Ladie, Lancelot, Larry, Lawrence, Lilac, Leo, Lottus, Lewi, Lewis, Lincoln, Lion, Lionheart, Livingstone, Lover, Lord, Louis, Ludwig, Luky, 

Nume de pisici cu litera M:

Madu, Magie, Mambo, Macho, , Mack, Mackenzie, Macmillan, Miles, Madman, Maestro, Majestic, Major, Malcolm, Malt, Mambo, Mammot, Marley, Marlin, Marmaduke, Marmalade, Mars, Maverick, Max, Maximillian, Maxwell, Mayo, McCoy, Meatloaf, Melvin, Mercury, Mervin, Michael, Mick, Mickey, Midas, Midge, Mikey, Miles, Milo, Miner, Mole, Monarch, Mongoose, Monk, Monkey, Monster, Montgomery, Monty, Mork, Moris, Mortimer, Mouser, Mozart, Muddles, Murphy,

Nume de pisici cu litera N:

Napy, Niko, Nunu, Nana, Novella, Nippon, Niger, Nicuta, Napoleon, Neil, Nelson, Neptune, Neville, Newman, Newt, Newton, Nicholas, Nick, Nifty, Noah, Noel, Nugget

Nume de pisici cu litera O:

Oreo, Onety, Oz, Ora, Oliver, Olivierm, Ollie, Ozone, Omar, Orion, Oscar, Othello, Otis, Oto, Outlaw, Ox, Oxy

Nume de pisici cu litera P:

Pity, Pyn, Pretty, Paly, Patrick, Paters, Paloma, Patton, Pest, Paul, Paulie, Petra, Peabody, Peanuts, Peddler, Penguin, Penn, Pepsi, Permod, Perseus, Peter, Phantom, Pharoah, Phoenix, Picasso, Piedmont, Pierre, Pier, Pillot, Pinto, Pip, Piper, Pistol, Plato, Pluto, Poet, Poindexter, Poker, Pongo, Pooh, Popeye, Porkchop, Porker, Porter, Potter, Primo, Princess

Nume de pisici cu litera R:

Rexy, Ranger, Raf, Rambo, Rexy, Rayn, Randy, Ranger, Repo, Reeves, Renegade, Reuben, Rex, Rhett, Rhino, Ricky, Rigby, Riley, Rintintin, Ringo, Ripley, Robby, Robert, Robinson, Rocco, Rock, Rocket, Rocky, Rodney, Rogue, Roman, Romulus, Ron, Roookie, Rooster, Roscoe, Rothschild, Rover, Rudolph, Ruffian, Rufus, Rugby, Rumble, Runner

Nume de pisici cu litera S:

Shoter, Scooby, ScoobyDoo, Scooter, Scorpio, Simpson, Scot, Scotch, Scoty, Scoundrel, Scrooge, Senior, Serge, Seth,  Shah, Shalimar, Shane, Sharp, Shasta, Sheik, Shelley, Shep, Sheriff, Sherlock, Shoeless, Shogun, Shooter, Shorty, Sidney, Siegfried,Shooter, Sigmund, Simba, Simon, Simpson, Sinatra, Sinbad, Sinclair, Singer, Slugger, Smokey, Sneezy, Snooker, Snoopy, Socrates, Soldier, Sorcerer, Speed, Spence, , Spider, Spike, Spock, Spook, Sport, Spot, Sprite, Squirt, Starsky, Steed, Stephen, Sterling, Steven, Sting, Stinker

Nume de pisici cu litera T:

Ted, Tennyson, Terror, Terry, Thatcher, Theosy, Theoodore, Trhief, Thinng, Thoomas, Thumpers, Thunderr, Tigger, Titan, Tag Titian, Titus, Toad, Toby, Tom, Tomahawk, Tommy, Topper, Tornado, Trailblazer, Tramp, Tricky, Tristan, Trojan, Troll, Trouble, Trout, Truman, Trump, Tsar.

Nume de pisici cu litera W:

Waldo, Wily, Wags, Walace, Wallter, Warior, Weasel, Weenie, Wellington, Wesley, Whiskey, Widget, Wilbur, Wilfred, William, Willie, Wilson, Wimpy, Winston, Winthrop, Wizard, Wolf, Wolfgang, Woodstock, Woody, Woofer, Wooster, Wordsworth, Wowzer, Wrangler

Nume de caini :D

                          Daca aveti un caine si nu stiti ce nume sa ii puneti puteti alege deaici:
     
Aba
Ada
Ajax
Alfa
Ali
Amazon
Aprod
Asta
Azor
Atom
As
Bob
Biju
Bodri
Bridge
Bruno
Bobi
Blondi
Boy
Bubsi
Baby
Buli
Carmen
Caro
Castor
Cezar
Cognac
Cincy
Congo
Chumpy
Chang
Cora
Cotor
Daisy
Dolly
Dino
Dox
Dick
Dash
Dodo
Dundi
Diamont
Dodi
Duncan
Emir
Eva
Event
Exi
Eolo
Eda
Era
Esso
Eter
Ecco
Efeb
Fifi
Flopi
Flaut
Fox
Flyrt
Frutty
Floky
Fax
Fix
Foto
Folette
Gogo
Gin
Gibi
Gipsy
Grivei
Gabor
Girl
Ginette
Goofi
Happy
Harpo
Herta
Hasan
Hedda
Hero
Hallo
Hedi
Hop
Imma
Ity
Ix
Ipu
Ingo
Issa
Iris
Immy
Isac
Jugo
Jossie
Judie
Jaspo
Jack
July
Joy
Jumbo
Jupi
Kitty
Kuki
Kiki
Kala
Koko
Kita
Kuksi
Krabbe
Kuksi
Lady
Labus
Lem
Lessie
Lola
Loly
Loto
Lick
Lucky

Cangurul

         Cangurul este un mamifer marsupial si inferior ,este de mărime medie și moderat mare, având înălțimea de la 0,9 m până la 3 m și masa de la 3 kg până la 150 kg, în funcție de specie și de sex.Mai sunt denumiți macropozi, care înseamnă picior mare. Din cauza dimensiunilor picioarelor.Astfel, ei folosesc sincronizat ambele membre inferioare pentru a parcurge o distanță terestră. Culoarea blănii cangurilor poate fi de mai multe culori în dependență de specie: cenușie, brună, brună-roșietică, brună-gălbuie, albastră-deschisă sau neagră. Cangurii au foarte bine dezvoltat auzul și văzul.
         Când englezii au ajuns în Australia au văzut un animal ciudat ce sărea. Au întrebat băștinașii prin semne, care este numele animalului. Răspunsul primit a fost "Kan-ghu-ru", iar colonizatorii au luat ca atare denumirea, crezând că așa se numește marsupialul. După mult timp cercetătorii au constatat că, de fapt, cuvântul însemna:"Nu inteleg!".
         Sezonul de împerechere la canguri are loc de obicei în timpul anotimpului ploios.La naștere puiul este incomplet dezvoltat; el este mic, golaș, fără ochi și urechi, cu membrele nedezvoltate. Mama îl ia cu gura și îl introduce în punga abdominală numită marsupiu, de unde și denumirea grupului de animale marsupiale. Buzele puiului concresc cu mamelonul mamei și astfel laptele se scurge direct în gura lui; el rămâne prins de mamelon până la dezvoltarea completă, care are loc după 8-9 luni, când părăsește punga hrănindu-se singur. În pungă se întoarce numai în caz de primejdie.
          Cangurii sunt animale erbivore rumegătoare,deci mănâncă plante și ierburi.
          Cangurii pot fi găsiți în : Australia,Tasmania si Noua Guinee.
          Până la venirea europenilor în Australia , erau 53 de specii de canguri, iar de atunci au dispărut 8 specii, astăzi existând numai 45 de specii. Iar multe din speciile actuale de canguri se află într-un anumit grad de risc.In Australia traiesc in centrul tarii dar si pe langa orasele din vest
          Cangurul este un animal de multe ori prietenos, dar în majoritatea timpului devine agresiv când vine vorba să-și apere puii, să ocupe teritoriul, sau să se reproducă.
          Cangurii se clasifică după mărimea lor, aceștia putând să difere de culoare, vârstă și mediul din care este înconjurat. Acesta are culoare asemănătoare locului unde trăiește (mediul). Se clasifică ușor, uneori chiar și după coadă.Este considerat un animal marsupial și este superior ornitorincului, pentru că acesta naște puii incomplet dezvoltați, care rămân până la vârsta de 9 luni prinși de mamelă. Acesta se întoarce doar în cazuri de primejdie și de urgență în marsupiul femeii stand acolo pana trece pericolul.